Register

User Registration
---

---
A+ A A-

...με σκληρή δουλειά και αγάπη

Το διάστημα των τελευταίων ετών το Κτήμα μετέτρεψε σταδιακά τα αμπέλια σε βιολογικά. Η μετατροπή αυτή ήταν δύσκολη και επίπονη, το όραμα όμως μεγαλειώδες για τη δημιουργία σωστών, ξεχωριστών και ποιοτικών προϊόντων. Το Κτήμα Σεϊτανίδη απλώνεται σε 80 ιδιόκτητα στρέμματα με πιστοποιημένα αμπέλια βιολογικής καλλιέργειας φυτεμένα με Chardonnay, Viognier, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat και Ασύρτικο.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 17:53

Εμφανίσεις: 917

Ένα “Σύμβολο” για καλό κρασί

Στο Όρος Σύμβολο, στην περιοχή της Καβάλας στη Βόρεια Ελλάδα, και σε ύψος 300 μ.  απλώνονται οι βιολογικοί αμπελώνες του Κτήματος Σεϊτανίδη. Στο χωριουδάκι Φωλιά, που κυριολεκτικά φώλιασε ανάμεσα στα βουνά, καλλιεργούνται σχεδόν αποκλειστικά αμπέλια, σ΄ένα ιδιαίτερο μικρόκλιμα που χαρακτηρίζεται από το υψόμετρο, τα εύφορα εδάφη και την θαλασσινή αύρα που έρχεται από το Βόρειο Αιγαίο. 

 Τα εδάφη της περιοχής θεωρούνται ιδανικά για την αμπελοκαλλιέργεια διότι έχουν αμμοπηλώδη και αργιλοπηλώδη σύσταση.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 10:11

Εμφανίσεις: 961

Παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια

Στην ορεινή Φωλιά βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του καινούριου, σύγχρονου οινοποιείου του Κτήματος. Η οικογένεια Σεϊτανίδη είναι άρρηκτα δεμένη με την αμπελουργία εδώ και 30 χρόνια, ενώ ξεκίνησε την οινοποιητική της παραγωγή πριν 15 χρόνια. Ο Βασίλης Σεϊτανίδης, χημικός μηχανικός, είναι ο ιδρυτής του  Κτήματος και η Χαρούλα Τυριακίδου, η σύζυγος του, είναι η οινολόγος του οινοποιείου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 09:33

Εμφανίσεις: 908

Κατασκευή & Φιλοξενία Drosos Creative Agency